mandag den 16. december 2013

Medisterpølse med brun sauce og rødkål

En god gammel klassiker! Medisterpølse med brun sauce og rødkål...det smager nu altså ret godt, og hvor er det egentlig bare nemt at lave! Det eneste det man rent faktisk skal lave er saucen!

Til ca. 3 portioner:

1 god medisterpølse
Kartofler - hvor mange du end synes :)
Rødkål fra glas (du kan også lave selv hvis du lyster)

til saucen:
Kogevandet fra medisterpølsen
Melbolle af en god klat smør og 1 tsk. mel
Lidt ekstra vand
kulør
½-1 bouillonterning
Salt og friskkværnet peber
En sjat fløde

Fremgangsmåde:
Kom medisterpølsen i en gryde og hæld vand ved til det lige dækker. Kog medisterpølsen i ca. 10 min ved svag varme. Tag medisterpølsen op og kom den på en tallerken og gem kogevandet.
Steg medisterpølsen ved middelhøj varme (hvis panden er for varm sprækker den, hvis panden er for kold bliver den ikke gylden). Steg den til den er fin brun og har en god stegeskorpe.

Saucen:
Lav en melbolle af en klat smør og 1 tsk. mel, hæld kogevandet fra medisterpølsen ved under omrøring. Tilsæt herefter ekstra vand til du har den rette saucekonsistens. Tilsæt nu kulør, terning, salt og peber. Lad saucen koge op og tilsæt lidt fløde. Kog igen op og lad simre et par minutter, smag til med salt, peber og evt. mere fløde.

Server med lun rødkål og kogte kartofler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar