søndag den 8. december 2013

LCHF Indisk simreret med blomkålsris

Den anden dag havde jeg besøg af en af mine søde veninder, hun er begyndt at spise efter LCHF (low carb high fat) principperne, og derfor lavede vi sammen denne opskrift fra en af hendes bøger. Det smagte rigtig rigtig godt - men jeg ved ikke om vi bare spiste utrolig meget, eller om portionerne i den bog er meget små, for opskriften er angivet til at være til 4 personer, og vi spiste næsten det hele :) Vi fik dog heller ikke alt det tilbehør og brød til som er angivet i bogen. Vi fik blomkålsris og en agurkesalat lidt ala tzatziki.

Vi ændrede lidt i opskriften, men opgiver her den originale opskrift:

600 g. hakket oksekød
1 fed fint hakket hvidløg
1 tsk frisk revet ingefær
1 fint hakket løg
1 spsk koncentreret tomatpure
1 spsk stødt koriander
1 tsk stødt kanel
2 tsk stødt kardemomme
2 tsk. gurkemeje
1½ tsk stødt nellike (havde vi ikke så vi undlod det)
2 tsk. spidskommen
2 dl. creme fraiche 38% (vi bruge 18%)
1½ dl. vand
salt og peber

Fremgangsmåde:
Steg kødet i olie. Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og rør godt rundt. Kom herefter tomatpure og alle krydderierne i kødblandingen og rør godt rundt. Til sidst tilsættes vand og creme fraiche og retten overlades til at simre i 20-30 min. Smag til med salt og peber.

Blomkålsris:
Skær ca. ½ blomkål  mindre buketter og kom dem i en minihakker. Hak dem indtil de er fine og på størrelse med riskorn - vær varsom, hvis de hakkes for længe bliver det til grød :)
Kog blomkålsrisene i vand i ca. 3-5 min alt efter hvor meget bid du kan lide.

Agurkesalat:

1 agurk
2 fed hvidløg
Godt med salt
1½ dl. creme fraiche

Fremgangsmåde:
Bland creme fraiche med salt og presset hvidløg. Skær agurken i små tern og tilsæt dem i dressingen. Rør god rundt og server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar